12 april 2014

Scrambled egg with tuna



Hallo dames en heren!

Vanochtend heb ik een ontbijt voor mezelf gemaakt dat ik erg lekker vind: roerbak-ei met tonijn. Het leek me leuk om dit recept met jullie te delen, dus scroll snel verder!



Stap 1. Verwarm de pan en voeg ongeveer twee eetlepels zonnebloemolie toe. Ikzelf heb de voorkeur voor zonnebloemolie, maar je kan dit natuurlijk ook doen met olijfolie. 


Stap 2. Gooi de tonijn in de pan en blijf roeren totdat de tonijn een beetje gaat verkleuren. Als je wilt kan je er nu al een beetje zout bij strooien, maar ik doe dat liever op het einde.


Stap 3. Dan is het nu tijd voor de eieren. Ik maakte het vandaag voor 1 persoon, voor mezelf, dus ik heb maar 2 eieren gebruikt. Als je dit gerecht voor meerdere mensen gaat maken kan je natuurlijk meer eieren en misschien een tweede blikje tonijn gebruiken. Een grotere pan is dan ook wat handiger.


Stap 4. Tadaaa! Bijna klaar. Ik vind het zelf lekkerder als ik de eieren gelijk ga roeren als ik het bij de tonijn gooi, want dat maakt het geheel wat gladder. Daarna laat ik het even bakken en roer ik het op het einde nog een keer. Dan krijg je echte scrambled eggs.


Stap 5. Nu kan je de kruiden toevoegen die je wilt. Ikzelf doe vaak alleen een beetje zout, want de ei en de tonijn hebben zelf al veel smaak. 


Stap 6. Geniet ervan! Ik vind komkommer erg lekker bij deze combinatie van ei en tonijn en een luchtige ciabatta maakt het helemaal af. 

Laat me maar weten als je dit gerecht een keer hebt gemaakt en wat je er van vond. Ik ben benieuwd :).

Bon appétit! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten