Het is alweer een paar dagen vakantie en de feestdagen komen er weer aan. De dagen van extra gezelligheid, lekker eten en cadeautjes en leuke films en heel veel versieringen! Daarom leek het me leuk om verschillende en vooral makkelijke ideeën met jullie te delen over wat je zou kunnen maken tijdens deze dagen (en daarnaast ook tijdens andere feestdagen: verjaardagen, oud en nieuw, whatever). Hierbij de eerste Easy to make or bake: Cheesecake!
Nu weet ik even niet zeker of kwarktaart hetzelfde is als cheesecake, want de plaatjes op Google laten totaal iets anders zien bij de zoekfuncties.. Maar goed. Laten we gewoon doen alsof het hetzelfde is!
Hier alvast het eindresultaat voordat ik ga beschrijven hoe je een kwarktaart maakt, voor het geval je heel erg benieuwd bent. De instructie staat ook gewoon op een pak uit de supermarkt, maar het beschrijven vind ik leuk, dus vandaar.
In het kwarktaart-pak dat je koopt, bij bijvoorbeeld de Jumbo, zitten twee verschillende zakken met poeder. Een zak voor de bodem en een zak voor de kwark, de bovenste laag van de taart. De inhoud van de bodemzak, laat ik het zo noemen, meng je met 60 gram gesmolten boter. Je blijft dit mengen totdat je een soort kruimels krijgt, zoals je hierboven ziet op het plaatje.
De inhoud van de kwarkzak, ja kwarkzak, meng je met 500 gram magere kwark en 250 milliliter verse slagroom. Je blijft roeren totdat het een glad mengsel is. Hierboven op het plaatje zie je hoe het er halverwege uit moet zien, dus roze met wit gemengd (als het een aardbeikwarktaart is dan).
Als ik iets ga bakken heb ik vaak een voorkeur voor spulletjes van Dr. Oetker. Hier is denk ik geen goede reden voor haha. Volgens mij maakt het niet heel veel uit van welk merk je een pak koopt.
Als je een pak van Dr. Oetker koopt heb je alleen de volgende ingrediënten nodig die je zelf nog moet toevoegen: 250 milliliter slagroom, 500 gram magere kwark, 60 gram boter en 400 milliliter water.
De bodem, dus de kruimels, druk je met de achterkant van een lepel stevig en plat en daarna giet je het mengsel erbovenop. Strijk het nog even glad en leg het dan in de koelkast. Na ongeveer 2 en een half uur is je kwarktaart klaar!
Dit was mijn eindresultaat dus. Ik heb hem iets te vroeg uit de koelkast gehaald, omdat ik geen geduld had en omdat ik zin had om te proeven. Oepsie. Als ik nog even had gewacht was de kwarktaart nog iets steviger.
Eet smakelijk!
Oh ja, nog een kleine tip: kwarktaart is nog veel lekkerder als er vers fruit bovenop ligt! Wel helemaal op het einde pas erop leggen, anders wordt het misschien waterig en dat willen we niet. Aan wat voor fruit kunnen we dan denken? Aan van alles: aardbei, kiwi, mandarijn, peer en nog meer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten