25 december 2014

Easy to make or bake: Crispy caprese croissants (without the green)


Iedereen weet wel wat caprese is: een heerlijke combinatie van plakjes mozzarella, tomaat en blaadjes basilicum. Nu is dit niet alleen lekker als salade, maar ook als inhoud van een croissantje! 


Vanochtend stond mijn moeder klaar met een superlekker ontbijt. Croissantjes gevuld met tomaat en mozzarella. Een soort van caprese dus, alleen zonder de blaadjes basilicum. Maar dat was gelukkig geen groot gemis. Het was jummie!


Deze gevulde croissantjes kan je eten zonder ze in de oven te stoppen, maar ik zeg het heel oprecht: nadat ze even in de oven hebben gestaan, zijn ze f*cking lekker. De croissantjes worden knapperig, de mozzarella smelt en de tomaat wordt lekker smeuïg. 

Bereidingswijze

1. Voorverwarmen van de oven
Het is natuurlijk makkelijk om de oven gelijk aan te zetten voordat je überhaupt met de croissantjes bezig gaat, zodat je sneller te werk kan gaan. Wij zetten de oven altijd op 200 graden, want dan zijn de caprese croissantjes binnen 10 minuten klaar. Als je geen oven hebt: een minuutje in de magnetron kan natuurlijk ook. Zonder magnetron: eet 'm lekker gelijk op als je klaar bent met de volgende stappen. 

2. Snijden van de tomaat en de mozzarella 
Ik vind het er altijd mooi uitzien als de tomaat en mozzarella in ronde plakjes is gesneden, maar omdat we mini-croissantjes hadden today, moesten de ronde plakjes door de helft. Probeer de plakjes ongeveer even dik te snijden, zodat er van alles evenveel in het croissantje kan. 

3. Make a little bit of heaven
De gesneden plakjes tomaat en mozzarella kan je nu een voor een in de croissant leggen, nadat je de croissant open hebt gesneden. Dit kan je horizontaal doen, maar wij vinden het leuker als er van bovenaf een snee wordt gemaakt. So, what's the deal? Snij the croissant in the halve and put the the tomato and mozzarella een voor een in the croissant. So, tomato, mozzarella, tomato, mozzarella. Dat laatste moest je wel lezen met een plat Utrechts accent, anders is het niet leuk. 

4. Oventijd of eetfissa
De croissantjes zijn nu klaar om in de oven te doen of om gelijk op te eten. Als je ze in de oven zet, moet je ongeveer 5-10 minuten wachten en dan zijn ze ready to eat!

Bon appétit! 

1 opmerking: