Hello, foodlovers!
Met mijn drukke leventje heb ik niet altijd tijd om uitgebreid te koken. En ik heb ook geen zin in kant en klare maaltijden iedere keer, dus waarom geen simpele maaltijd?
In deze blogpost laat ik een simpel, gezond en lekker gerecht zien.
Bereidingstijd: 20-30 min.
Wat heb je nodig?
200/300 gram snijbonen
400 gram krieltjes
150 +- zalmfilet
Stapos unos
Kook ongeveer een anderhalve liter water. Terwijl je de waterkoker aanzet kan je de snijbonen in 3 a 4 stukjes snijden. Vergeet niet om de zijkanten eraf te halen!
Stapos dosos
Zet je fornuis aan en zet een pan met de snijbonen op het vuur. Giet het gekookte water erbij en laat het ongeveer 10 minuten koken.
Stapos tresos
Giet een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de krieltjes. Als er nog geen kruiden op zitten kan je gebruiken wat je wilt. Zout en peper zijn altijd wel goed, maar denk ook eens aan paprikapoeder, rozemarijn, oregano.. Het bakken van de krieltjes hoeft niet heel lang te duren. Als ze halfgaar zijn kan je ze even uit de pan halen.
Stapos quatros
Tijd voor de zalm! Je kan dezelfde pan gebruiken als van de krieltjes. Gooi er nog wel een beetje olie bij. Wat we met de zalm doen is eigenlijk heel slordig. Leg hem eventjes op beide kanten en laat het lekker kleuren. Vervolgens ga je met een vork of een pollepel de zalm in stukjes breken. Uiteindelijk wordt het een soort van scrambled salmon.
Stapos vijfos
Nu wordt het mooi. Gooi de snijbonen en de krieltjes bij de zalm en roer het geheel door elkaar. Zet het vuur hoog zodat de krieltjes nog verder kunnen garen. Als je het er goed uit vindt zien, ben je klaar! Ik vind het zelf lekker als de krieltjes niet 100% zijn doorbakken. Dat voor de bite.
Stapos nextos
Genietos van deze receptos a la simpelos!
XOXO
Geen opmerkingen:
Een reactie posten