Hmmm, Ajam Paniki! Gister vertelde ik in mijn tag dat dit gerecht een van mijn nieuwe lievelingsgerechten is, dus het leek me leuk om met jullie te delen hoe ik het maak.
Wat heb je nu nodig? Dat ligt er natuurlijk aan voor hoeveel personen gaat koken. Ik heb ingrediƫnten gekocht voor ongeveer drie personen.
- 500 gram kipfilet
- 415 gram (naar keuze)
- 250 gram groentemix (naar keuze)
- een bakje Conimex Boemboe voor Ajam Paniki
- 200 ml water
- een paar eetlepels olijfolie en/of zonnebloemolie
Let's go!
We beginnen met het bereiden van de kip. De kipfilet snijd je in evengrote blokjes. Daarna giet je twee eetlepels in een wokpan en laat je dit even warm worden. Gooi de kipblokjes erbij en begin ze gaar te bakken.
Als de kipblokjes op de meeste plekken wit zijn, dus niet overal, gooi je de groentemix erbij. Nu kan het samen verder garen. Het is belangrijk dat je nu goed blijft mengen, zodat de blokjes perfect gaar worden.
Ik let normaal niet heel erg op de tijd tijdens het koken, want ik vind het belangrijker dat het er goed uit ziet. Daarom geef ik als tip mee dat je goed moet blijven kijken naar wat je aan het maken bent. Voor de mensen die liever wel met tijd werken, de groenten moeten binnen acht minuten klaar zijn.
Het is nu tijd om de boemboe bij het kipgerecht te doen. Leeg het hele bakje in de pan en giet er 200 ml water bij. Blijf het goed mengen zodat het geleidelijk begint te koken. Het vuur mag nu wel iets hoger. Je ziet dat het gerecht er nu heel waterig uitziet, maar na ongeveer 10-15 minuten zal het water verdampen en zal er een echte saus ontstaan. Nu kan je ook beginnen met het water voor de rijst. Gebruik een kookpan die niet te groot en niet te klein is. Lastig te beschrijven dit, haha. De pan vul je voor drie vierde met water en dit laat je koken. Halverwege doe je er een scheutje olijfolie bij. Tip van de moeder.
Als het water begint te koken, doe je de hele inhoud van het pakje rijst in de pan. Dit is in ongeveer 8-10 minuten klaar.
Als de rijst steeds meer naar boven komt is het goed om even te proeven of het al klaar is. Zo niet, dan laat je het nog even liggen.
Jaaa, we zijn klaar met de kip! Na ongeveer 10-15 minuten ziet het gerecht er zo uit. Heerlijk!
Als je het vuur hebt uitgezet, giet je de rijst af. Daarna doe je het weer in de pan, om het te laten rusten. Rijst heeft rust nodig. Even chillen.
En dan is het natuurlijk tijd om een mooi bordje te maken. Ik doe altijd de rijst onderop en de kip bovenop. Om het gerecht helemaal af te maken, leg je er nog een beetje kroepoek bij.
Wat het fijne aan dit gerecht is, is dat het dus heel makkelijk te bereiden is. Daarnaast ben je minder dan €10,- kwijt aan alle boodschappen bij elkaar, als je goede en goedkope producten kiest. Wat ik zelf nog goed vind aan dit gerecht is dat alles bij elkaar maar (ongeveer) 1000 kcal. bevat. Wat ik heb gemaakt is voor ongeveer drie personen, dus als je naar de kcal. per persoon kijkt is het redelijk gezond als avondeten!
Eet smakelieee.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten