6 februari 2015

TAG: 25 food questions

Een hele goede late middag dames en heren! Lekker cliche begin van een gesprek, maar wat een heerlijk dagje he? Het is wel heel koud, maar de zon schijnt en de lucht is prachtig vandaag. Vandaag ga ik bloggen over eten. 


Ik ben door mijn vriendinnetje Laila van Daily Moroccan Life getagd voor de 25 foodvragen tag, dus vandaag zal ik antwoord geven op al deze onderstaande vragen over eten. Laten we snel beginnen!

Wat is je favoriete ontbijt? 
Aiaiai.. Lastige vraag! Ik ben niet echt een ontbijtpersoon, omdat ik in de vroegste uren van de dag niet echt eetlust heb. Maar als ik een keer uitgebreid ontbijt, dan doe ik het goed ook! Mijn favoriete ontbijt bestaat uit roerei met kleine stukjes sucuk. Filiz, what da F is sucuk? Nou, goed dat je het vraagt. Sucuk is pikante Turkse knoflookworst. Typisch Turks, met die knoflook. Maar nu is het gerecht nog niet af hoor! Deze roerei met sucuk is heel lekker op een geroosterd broodje. Om dit ontbijt helemaal perfect te maken, giet je een beetje granaatappelsaus over het broodje. Niet te veel, maar met mate.

Hoe drink je je koffie?  
Mijn koffie drink ik heel simpel. Gewoon met twee suikerklontjes en een beetje melk. Op school kies ik wel nog voor karamelsiroop bij de koffie. Heerlijk! 


Wat zit er op je lievelingsbroodje? 
Op mijn lievelingsbroodje zit een laagje Mayonaise de Dijon van het merk Amora, met daarbovenop een plakje kaas. Als toevoeging misschien nog een paar stukjes komkommer.  

Soep of salade? 
Als ik moest kiezen, was het salade. Salade is altijd wel verfrissend. En daarnaast vind ik de structuur denk ik ook fijner. 


Wat is je favoriete kookboek?
Eerlijk gezegd heb ik dit niet. Meestal gebruik ik het internet als ik een recept nodig heb. Of ik gebruik mijn moeder als kookboek. Ze weet alles.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet!

Welke keuken (land) is je favoriet?
Hmmm.. Ik kies voor de wereldse keuken! Qua landen heb ik geen favoriet. Ik hou gewoon van goed eten met veel smaak! Waar het vandaan komt, maakt me niet uit. 

Wat is je favo foodfilm? 
Ik ken niet heel veel foodfilms, maar als ik moet kiezen dan is mijn favoriet Julie & Julia! Dat is een echte aanrader voor de filmliefhebbers.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure? 
Nouuu, dat is zoveel.. Maar ik denk tiramisu het meest. Daar kan je me voor wakker maken!  


Wie is je grootste inspiratiebron? 
Mijn mama! 

Thuis koken of uit eten gaan? 
Thuis koken, sowieso! Je kan zelf bepalen hoe je wat wilt eten en daarnaast is het een stuk goedkoper dan uit eten gaan. 

High end of low profile?
Low profile. Eten hoeft niet heel duur te zijn, het moet gewoon kwaliteit hebben! 

Wat is je lievelingsrestaurant? 
Ongetwijfeld Sumo. Op nummer twee staat Meneer Smakers met de lekkerste burgers en patatjes van Utrecht.


Boodschappen doe ik bij? 
De Albert Heijn, de Lidl, C1000, Coop, op verschillende marktjes en daarnaast pak ik soms mijn moeders boodschappen af. 

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is? 
Over het algemeen is dat sushi! Maar tegenwoordig heb ik ook een nieuw lievelingsgerecht en dat is ajam paniki. Love it! Toevallig dat ik net sushi heb gegeten en dat ik vanavond ajam paniki ga maken!


Wat is je favo cocktail? 
Ik heb volgens mij nog nooit een cocktail gedronken, haha. Maar als we de vraag een beetje verander is mijn lieveling alcoholische drankje Pisang Ambon met redbull. 

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)? 
Aaaahh, George Clooney! Zelfs op zijn tachtigste zal hij mancandy zijn. 


Wat mag niet ontbreken in jouw keuken? 
Eten. Ha. 

Mijn favo snack is...
Chocola! All kinds. Hieronder mijn favoriete chocolade. 


Wat zit er op jouw pizza?
Tonijn met groene en zwarte olijven en daarnaast nog snippers ui. 


Wat lust je echt niet? 
Een aantal dingen waar ik echt lelijk van ga kijken.. Schapenvlees, koriander, witlof.. Ehm, pijnboompitten vind ik ook zwaar tegenvallen en gember is al helemaal matig.

Mijn favoriete foodblog is...
Nou, deze vraag is niet te beantwoorden want ik volg geen foodblog. Soms kijk ik wel in het rond maar er is niet een bepaalde blog waar ik constant op zit.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is...
Wat een lastige vraag. Ik kan nu niks bedenken.. 

Wat staat er op je food bucket list? 
Ik wil een keertje red velvet brownies maken! Een gerecht van Harry Eastwood van Baking Good, Baking Bad. Oh! En daarnaast wil ik ook een keer drakenfruit eten. 


Ik kan niet leven zonder...
Eten. Ja, simpel maar waar. Mooi afsluitend antwoord voor deze tag. Oké, als ik echt moest kiezen uit al het eten dat er is, dan zou ik kiezen voor olijven. 

Hierbij nodig ik iedereen die blogt en die van eten houdt uit om deze 25 foodvragen tag over te nemen op zijn of haar eigen blog! Enjoy. 



XOXO

Geen opmerkingen:

Een reactie posten